Hvordan søke?

Bilde: Geitmyra Matkultursenter for barn
Hvordan søke – tips til en god søknad:

Alle søknader til Sparebankstiftelsen Sparebanken Sør skrives og sendes inn via vår søknadsportal. Her er seks viktige tema du burde ha tenkt igjennom før du søker hos oss.

Passer prosjektet ditt hos oss?

Stiftelsen kan støtte både engangsutgifter og prosjekter som går over lengre perioder. Det er et ønske å støtte de tiltakene som har best potensiale for varig endring og stiftelsen ser derfor særlig etter prosjekter:

  • Hvor det er tydelig sammenheng mellom prosjektets mål, personlig engasjement og organisasjonens interesse
  • Hvor det tas initiativ til tett samarbeid mellom offentlig og frivillig sektor
  • Hvor det inngås langsiktige samarbeid
Hvem er dere?

En forutsetning for å søke er at dere er registrert i Brønnøysundregisteret.

Det er viktig at dere beskriver hvem dere er i søknaden. Hva er formålet deres? Hvor mange medlemmer har dere? Hva jobber dere med? Vær tydelig i budskapet om hvem søkerorganisasjonen er.

Hva søker dere støtte til?

Prosjekter handler ofte om å løse et behov eller skape noe nytt. Les derfor kriteriene nøye og ta testen for å se om ideen din passer inn til det vi støtter.

Beskriv prosjektet dere søker midler til - kort og konkret. Vær tydelige. Dere må beskrive hva dere faktisk skal gjøre og hvordan dere skal gjennomføre det. I tillegg er vi opptatt av prosjektets evne til å leve videre etter at vår prosjektperiode er ferdig.

Husk å sette en start- og sluttdato for prosjektet.

Hva må legges ved søknad?

Vi krever at dere fyller inn en fremdriftsplan som viser hovedaktiviteter og mål med aktivitetene. Vi krever også at dere fyller inn et detaljert søknadsbeløp, kostnads- og finansieringsbudsjett som inkludert merverdiavgift. Mal for begge finner dere i søknadsportalen, og vi ber dere fylle ut disse.

Alle prosjekter må i tillegg laste opp et detaljert budsjett, både pr. år og totalt, etter egen mal.

Hvem vil nyte godt av at tiltaket innvilges?

Beskriv hvem målgruppen er på en kort og konsis måte. Hvor mange tror dere får nyte godt av tiltaket? Er tiltaket åpent og gratis for alle i målgruppen eller vil det påløpe egenandel?

Bruk god tid på søknaden

Å skrive en søknad kan være krevende. Det er derfor lurt å bruke god tid på søknaden og sørge for at dere får med all nødvendig informasjon. Dere kan lagre søknaden underveis. Spør gjerne noen rundt deg om de kan lese gjennom søknaden før dere sender den inn, og spør oss dersom noe er uklart.

Lykke til med søknaden. Vi heier på dere som ønsker å utgjøre en forskjell!

Denne siden etterlater kun nødvendige informasjonskapsler i nettleseren din.